Op deze pagina komen alle nieuwtjes te staan met betrekking tot de hut:

29-9 De ijsvogel was de afgelopen 2 maanden bijna dagelijks voor de hut. Helaas is hij de laatste 2 weken minder frequent aanwezig. Hij komt niet elke dag voor de hut maar als hij er is zit hij er lang en komt hij op de dag vaak terug. Maar vervelen hoef je je niet voor de hut. Dagelijks zijn er veel vogels voor de hut zoals grote bonte specht, roodborst, zanglijster, vlaamse gaai, zwartkop etc. Ook zit er nu bijna dagelijks een egel voor de hut. Afgelopen week zat er opeens een roofvogel voor de hut (helaas nog niet op de foto) Komende dagen zal ik zelf een paar keer in de hut zitten en zal ik komende week een update geven van de soorten die op dit moment voor de hut komen

3-10 Vandaag zelf in de hut gezeten en de Havik was voor de 3e dag achterelkaar voor de hut. Verder gezien: ijsvogel, roodborst, koolmees, pimpelmees, lijster, merel, zwartkop, grote bonte specht, fitis, winterkoning, ekster en dus de Havik. Wel is het wat minder druk met vogels dan normaal met de Havik in de buurt.

2-11 De hut is afgelopen weken veel verhuurd. De ijsvogel hadden we en paar weken gemist maar zit nu weer bijna elke dag voor de hut. De Havik laat zich helaas pas eind van de middag/begin van de avond zien. Waardoor het soms net iets te donker wordt om goede foto's te maken. Verder zijn er weer 2 nieuwe soorten voor de hut namelijk de Appelvink en de Goudhaan.

3-2 Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor hut 2! Deze hut richt zich vooral op roofvogels maar in dit gebied komen ook vossen en reeen voor.

20-2 Nog 5 dagen en dan is hut 2 open!!! Reserveren kan al op deze site. Afgelopen week zijn er al een aantal mooie foto's gemaakt van deze buizerd en de grote bonte specht!!


30-5 Steeds meer soorten komen er voor hut 2. Zo is de buizerd bijna dagelijks voor de hut en ook de eekhoorn laat zich elke dag zien. Verder is de setting iets aangepast waardoor de vogels nog mooier gefotografeert worden. 

 De ijsvogel laat zich weer vaker zien voor hut 1.

27-6 Bij hut 1 laat de ijsvogel zich af en toe zien. Ook zit er een buizerd steeds in de buurt van de hut. Hopelijk vereerd hij ons komende dagen met een bezoekje.

Bij hut 2 wisselen de Havik en de Buizerd elkaar per dag af. Ook zit er sinds een paar dagen een ijsvogel voor de hut.

19-7 De afgelopen 2 weken zijn er dagelijks 2 a 3 haviken voor hut 2. 1 Volwassen exemplaar en 2 jonge haviken. Ook was de vos afgelopen week weer een keer voor de hut. Voor hut 1 lijkt ook weer een roofvogel te zitten. Van de week is er 2x een havik gezien en de prooi wordt geplukt.